TIPS HILANGKAN JERAWAT BATU BAK GUNUNG BERAPI

Dah lama menderita jerawat batu wei! Malu giler bila jerawat batu keluar. Macam gunung berapi tunggu nak meletup aje. Dah macam-macam petua hilangkan jerawat batu cuba tapi tak jalan. Lagi membiak ade lah. Nak keluar bersosial dengan kengkawan pun malu. Dah cuba pergi pusat rawatan kecantikan tapi hasilnya tetap mengecewakan.


Hilangkan jerawat batu Shaklee


Meh sini nak bagitahu, punca jerawat batu membiak bagai juara sebab:

  • Masalah hormon yang tidak stabil
  • Makan makanan yang berminyak
  • Persekitaran yang kotor dan berhabuk
  • Penjagaan kulit tidak dijaga dengan betul
  • Stress
Jadi apakah kekdahnya nak mencegah jerawat batu dari bermaharajalela di muka? Jom baca:

  • Jangan picit atau cungkil jerawat kerana ia akan meningkatkan keradangan pada kulit dan akan meninggalkan parut jerawat. Jika tangan tidak bersih, jerawat akan semakin bertambah.

  • Guna produk kecantikan jerawat yang natural dan tidak terlalu keras sehingga mengeringkan kulit wajah kerana kelenjar akan menghasilkan lebih banyak minyak dan mengakibatkan jerawat tumbuh lebih banyak.

  • Bersihkan muka sebelum tidur dan jangan tidur dengan make up kerana iakan menyebabkan liang roma tersumbat dan jerawat akan muncul.

  • Gunakan make up yang sesuai dengan kulit. Ada sesetengah alat make up akan menyebabkan kulit lebih berminyak dan kering. Gunakan krim yang salisilik yang membantu menyah jangkitan sambil menutupnya.

  • Basuh sarung bantal dengan kerap supaya tiada kuman dan bakteria terkumpul di atasnya.

  • Gosok kulit muka dengan perlahan dengan tuala bersih selepas mencuci muka bagi mengelakkan kulit merengsa. 


  • Mandi selepas bersukan atau melakukan aktiviti berat kerana peluh dan minyak akan mendap di permukaan kulit.

  • Jaga kebersihan rambut dan elakkan daripada terkena muka.

Kajian terkini dijalankan oleh kumpulan penyelidik University of California Angeles (UCLA) mendapati reveratrol, sejenis antioksidan yang diperoleh daripada buah anggur boleh merencatkan pertumbuhan bakteria penyebab jerawat. 

Keputusan awal makmal mendapati resveratrol dan Benzoyl peroxide menyerang bakteria jerawat yang dikenali sebagai Propionibacterium dengan cara yang berbeza. Benzoyl peroxide adalah oksidan yang berkerja bebas radikal yang mana membunuh bakteria jerawat. 

Resveratrol adalah salah satu bahan yang terdapat di dalam wain merah yang sering di amalkan oleh rakyat Perancis untuk mengelakkan masalah jantung. Antioksidan ini membantu menghentikan radikal bebas yang menyebabkan sel dan tisu rosak. 

Jadi penyelesaiannya adalah Vivix Shaklee yang sangat tinggi anti oksidan dan Vivix di perbuat daripada anggur Muscadine.Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum serta kaya dengan agen Reveratrol. Vivix Shaklee pada dasarnya memang sangat sesuai untuk pesakit-pesakit kanser bertujuan untuk membunuh sel-sel kanser secara semulajadi dan tidak memerlukan pembedahan (bergantung pada keadaan. Jadi memang sangat untung yang mengambil Vivix. Muka cantik badan pun sihat.

Untuk maklumat lanjut tentang Vivix sila lihat di link ini:

Vivix Shaklee untuk jerawat batu
Tips Kecantikan wanita

Untuk tempahan hubungi saya di 016-6684862 (Ain Ridzuan) Pembelian untuk 2 botol Vivix PERCUMA keahlian Shaklee!

5 comments:

  1. Salam..Dah announce winner utk giveaway ke? Sy takut terlepas pandang je..tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belom lagi.. insyallah dalam masa terdekat.. Tapi winner dah ada. Cuma tempat kedua dan ketiga je belum..

      Delete
  2. Boleh gak zumal amalkan tips nie... Thanks for sharing ^_^

    ReplyDelete
  3. Terimakasih atas informasinya karena saya lagi cari informasin tentang cara menghilangkan jerawat secara alami
    .

    ReplyDelete

 
Copyright © Sweet Mom Blog | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in