RESTORAN MAKANAN BARAT YANG HALAL DI BIG PLATE, SHAH ALAM AKAN MEMBUATKAN KORANG MEROYAN

Tercari-cari restoran makanan barat yang halal dan sedap? Meh saya cadangkan kat korang satu restoran Western Food yang boleh tahan sedap kitaorang sekeluarga selalu pergi. Restorannya ialah Restoran Big Plate di Subang Permai, Shah Alam. Berdekatan dengan tarffic light area kedai mama kitchen. Restoran Big Plate ni dibuka pada setiap hari kecuali hari Ahad.

makanan barat yang halal

Tetapi kalau korang nak makan kat sini agak memerlukan kesabaran yang tinggi sebab masa menunggu untuk order sampai ialah setengah jam. Kalau tengah lapar tahap gaban di harap korang makan mende-mende ringan dulu. Kang tak pepasal naik angin sebab order lambat sampai.. Hehe.. 


Dulu masa mengandungkan anak yang pertama, mengidam sangat nak makan kat restoran ni Speghetti Carbonara. Tapi tak boleh masuk tekak. Yelah tekak orang mengandung ni lain macam sikit. Makan sesudu dua aje. Sekarang dah ok so bedal semacam je lah. Jom layan beberapa keping gambar..

  








Dapatkan produk kesihatan berkaitan Kesuburan, menyusukan anak, berpantang, hamil, kanak-kanak secara COD di area Kampung Melayu Subang, Subang Bestari, Kota Damansara, Sungai Buloh. Hubungi saya di:


27 comments:

  1. macam menarik je menu....
    pasti kena bawa sekeluarga berkunjung ke sana

    makanan tambahan untuk ibu hamil

    ReplyDelete
  2. So far xpernah makan lagi makanan barat. Kekadang tu tingin jugak nak g tapi kena ada geng baru best. En suami tekak makanan kampung.huhuu..

    BAWANG PUTIH DALAM BOTOL COMEL

    ReplyDelete
  3. waah...sedap yer makanan kt sini...nanti klau pegi shah alam bleh r try kat kedai nie..

    Cara Atasi Penyakit Tonsil

    ReplyDelete
  4. nampak sedap....:) tq sudi share info

    ReplyDelete
  5. Selalu mati akal nak cari tempat makan yang best2... Boleh cuba lah ke tempat ni nanti... Tq sis for sharing...

    Pernah cuba Air Detox ?

    ReplyDelete
  6. Wahh..memang saya tercari2 restoran mcm ni kat area shah alam..tq2...( excited ni..hehe..)

    ReplyDelete
  7. Bestnye! Nk kna torai ni. Terliuq skejap tgk .. Hehe

    Makanan Terbaik utk Rahim Sihat >> http://bit.ly/1v2kcTF

    ReplyDelete
  8. Wow bestnya..i loike! Nak kena plan ke sana la lps ni. Tq sharing

    Jemput baca: RAWATAN ASLI PUTIHKAN KETIAK YANG BERKARAT DENGAN BERKESAN

    ReplyDelete
  9. Akak.. Rupanya ada betul ye restoran big plate ni.. Sy baca dlm novel je.. Haha.. Reality Rupanya..
    APA ITU SIRAP AJAIB??

    ReplyDelete
  10. Sedapnya...itu menu orang diet ke sis...hihihi

    ReplyDelete
  11. nampak menyelerakanlah makanan tu.. bolehlah ajak adik ipar berkunjung ke restoran ni nanti bila g kat shah alam nanti..

    BAGAIMANA MAHU KURUS DAN DIET DENGAN JAYANYA

    ReplyDelete
  12. Wahh boleh cuba ni. Saya selalu juga ke shah alam. Rate harga berapa?

    ReplyDelete
  13. Bila tengok gambar makanan tu tiba tiba rasa lapar..sedapnya western food...

    ReplyDelete
  14. mak jemah ni tak boleh tengok kedai sedap, mulalah rasa nak pegi jam jam ni jugak...

    ReplyDelete
  15. Jalan-jalan cari makan.insyaAllah kena google cari tempat ni..

    ReplyDelete
  16. Erkkk.. my peberet.. western food.. selalu dengar nama je "big plate" tp tak tau lokasi. Tq for sharing sis.. Nak ajak Mr Love belanja.. huhuhu..

    ReplyDelete
  17. wah..macam best je, memang tangah mencari restoren yang best2 ini heheh

    ReplyDelete
  18. Wow, nampak menyelerakan. InsyaAllah bolehlah dimasukkan ke dalam list kedai makanan yang nak dikunjungi.
    Makanan Penyebab Batuk dan Selsema Anak

    ReplyDelete
  19. wahhh nampak sedap jer makanan di restoran big plate nie,

    ReplyDelete
  20. Wow wee boleh try food spot ni lain kalI utk next ood-hunting session heheheh

    ReplyDelete
  21. Kalau berkunjung ke sana, boleh cuba. Macam best je...nyum3

    ReplyDelete
  22. Terasa lapar pula. Sedapnya. Nanti bila dah sembuh sakit operation ini nak pergi makan dekat big plate. Craving Ribs Eye yang meliurkan.

    Sesiapa yang suka makan Lontong dan Nasi Lemak Lido Klang boleh merasainya di Seksyen 7. Jom tambah ilmu di blog Aju@VitaSyopz Lontong Kelang

    ReplyDelete

 
Copyright © Sweet Mom Blog | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in