CARA MENURUNKAN BERAT BADAN PALING MUDAH

Berat badan berlebihan memang menyesakkan! Macam-macam masalah ada seperti kencing manis, sukar hamil, sakit jantung, darah tinggi dan macam-macam lagi. Bagi mengatasi masalah ini saya nak kongsikan cara mudah hendak menurunkan berat badan! Namun bukan lah tidak perlu bersenam dan jaga pemakanan tetapi dengan langkah ini insyallah sekurang-kurangnya dapat menurunkan berat badan.

KUNYAH GULA-GULA GETAH
Menguyah gula-gula getah selama 15 minit setiap sejam di antara waktu tengahari ( 12 tengahari keatas) hingga ke petang (4 petang -7b petang) telah membakar sekurang-kurangnya 60 kalori berbanding dengan mereka yang tidak menguyah gula-gula getah.

MINUM JUS SAYUR-SAYURANMinum jus sayur-sayuran yang rendah natrium akan mengurangkan sakit jantung dan diabetis. Anda akan kehilangan 4 pound lemak jika amalkan selama 12 minggu berbanding dengan orang yang mengamalkan susu rendah lemak yang hanya hilang lemak sebanyak 1 pound sahaja.

MINUM TEH HIJAUJika anda mengamalkan teh hijau sebagai minuman petang setiap hari dan bersenam ia akan membakar lemak dan mengurangkan perut buncit.

TIDUR

Tidur yang mencukupi akan mengurang berat badan.

CENDAWAN

Gantikan semangkuk daging dengan semangkuk cendawan seminggu sekali akan menghilang 5 pound dalam masa setahun.

MENYUSUKAN ANAK

Setiap kali menyusukan bayi, 500 kalori akan terbakar!

Macam bestkan... sedar tidak sedar berat badan turun dengan sendirinya.

Jika ingin mengetahui produk penurunan berat badan yang selamat dan berkesan sila klik di sini:

Turun berat badan dengan selamat.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Sweet Mom Blog | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in