ALTERNATIF PENAWAR DEMAM DENGGI

Ketika cuaca yang tak tentu hala ni, mesti keadaan kesihatan kita dan anak-anak sedikit sebanyak terjejas. ye lah.. sekejap hujan, sekejap panas. Dalam keadaan cuaca seperti ini, risiko untuk mendapat sakit demam denggi sangat tinggi. Apa yang perlu kita buat ketika ini ialah buang semua air yang berada di dalam takungan bagi mengelakkan nyamuk Aedes membiak dan minum banyak air. Air membantu menhidrasi tubuh daripada terhidrasi. Antara petua-petua orang tua jika terkena sakit demam denggi ialah minum air sup ketam, makan buah durian belanda, minum air betik muda, minum air kelapa dan macam-macam lagi. Saya juga tidak ketinggalan merasai 'tempias' kesakitan demam denggi. Sakit kepala Allah sahaja yang tahu. :'(..
Antara tanda-tanda awal demam denggi ialah suhu badan yang tinggi, terdapat bintik-bintik merah di tubuh, sakit kepala yang melampau, muntah dan cirit birit. Produk Shaklee yang bersesuaian jika demam denggi ialah Nutriferon dan minuman Performance Drink. Apakah fungsi mereka? Nutriferon membantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh/immune kita dimana ia merupakan satu-satunya interferon yang dihasilkan secara semulajadi. Nutriferon Shaklee bertindak sebagai pelindung daripada virus, influenza dengan mengaktifkan sistem pertahanan badan untuk membunuh T-cell dan B-cell. Ia juag mampu meningkatan platlet darah dengan cepat.

Manakala minuman Performance Drink adalah minuman elektrolit yang kurang gula pula bertindak sebagai minuman yang mengekalkan air di dalam tubuh. Apabila air kekal di dalam tubuh, suhu badan akan menjadi rendah. Minuman elektrolit ini berperisa Oren bukan sahaja membekalkan air di dalam tubuh tetapi menmbekalkan lebihan tenaga berpanjangan. Lagipun ia tidak mempunyai gula berlebihan.

Berikut adalah testimoni-testimoni pengguna yang menggunakan Nutriferon dan Performance Drink:Untuk penghantaran yang CEPAT dan SELAMAT. Boleh la beli secara online. Nanti En. GDEX akan hantarkan.

 
Untuk maklumat lanjut boleh terus hubungi saya Puan Ain Ridzuan:

Saya adalah agen Shaklee anda!!

Call/sms/wassup: Pn. Ain (016-6684862) ID:881668

FB: Sila add saya dahulu sebagai friend Ain Ridzuan, kemudian hantar mesej ke www.facebook.com/messages/

FB Fanpages: Set Bersalin Shaklee untuk mengetahui promosi terkini

Setiap pembelian daripada saya layak mendapat:

:) Jadual pemakanan PERCUMA

:) Konsulatasi Ekslusif PERCUMA

:) Kos Penghantaran PERCUMA

COD di sekitar Subang Bestari, Kota Damansara, Petaling Jaya, Sungai Buloh, Shah Alam, Pelabuhan Klang, Klang. Penghantaran melalui pos ke seluruh negara (Malaysia, Indonesia, Brunei).

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit..

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Sweet Mom Blog | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in