Petua Mudah Untuk Kelihatan Cantik Dan awet Muda


  1. Minum air suam sebaik bangun dari tidur. 
  2. Sejurus bangun pada waktu pagi , iaitu sebelum mandi dan gosok gigi, minum air suam terlebih dahulu.  Adalah disarankan minum air suam dengan cara biarkan air di dalam mulut kira-kira 10 saat sambil selawat 3 kali, kemudian baru ditelan.

    Note : Air liur basi dikatakan mempunyai enzim yg boleh menjadi ubat. Boleh juga amalkan petua Rasulullah s.a.w, minum segelas air suam dicampur sedikit madu. Madu ialah penawar berbagai penyakit.

  3. Kemudian, urut wajah dengan air dari bawah dagu hingga ke dahi diiringi selawat 3 kali.   Amalkan setiap hari.

    Note: Tapi ingat, dari bawah ke atas bukan dari atas ke bawah. Jika di urut dari atas kebawah, dikhuatiri akan makin cepat berkedut pulak.

  4. Amalkan membaca ayat 35 – 38 surah Al-Waqiah dalam hati setiap kali mandi. Dianjurkan baca pada curahan pertama, dimulakan dari kepala. Sekiranya mandi menggunakan shower, bacalah masa mula-mula nak mandi.

  5. Setiap kali lepas solat subuh, amalkan baca surah Yusuf, kemudian minum air suam 3 teguk sahaja. Amalkan dengan jujur dan ikhlas. Insya Allah wajah akan lebih muda dari usia sebenar.

  6. Setiap kali berhias di cermin, bacalah doa , kemudian baca selawat di kedua tapak tangan dan sapukan ke muka sambil niat dalam hati agar diindahkan wajah seperti Nabi Yusuf a.s. Amalkan setiap pagi. Doanya begini:
    Segala puji-pujian bagi Allah sebagaimana Engkau telah mempercantikkan diriku dan juga akhlakku. Semoga Engkau menjauhkan wajahku dari api neraka
  7. Paling penting jangan tinggal solat. Sebabnya selain memang diwajibkan, air wudhu’ yg terkena wajah kita 5 kali sehari itulah pencuci muka paling berkesan utk menyerikan wajah kita…dan juga hati kita.
    8. Doa nabi Yusuf juga boleh membuatkan kita cantik berseri seperti rembulan. Doanya 
        ialah:

"Idz Qaala Yuusufu Li Abiihi Yaa Abati Inni Ra Aitu Ahada' Asyara Kaukabauw Wasy Syamsa Wai Qamara Ra aituhum Lii Sajidin"


Maksudnya: Ingatlah ketika Yusuf berkata kepada ayahnya,"Wahai Ayahku, sesungguhnya aku bermimpi melihat sebelas buah bintang, matahari dan bulan kelihatan semuanya sujud kepadaku..."


"Wa-alqaytu 'Alayka Mahabbatan Minnii Walitushna' 'Alaa 'Ainii"


Maksudnya: "Dan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, dan supaya kamu diasuh di bawah pengawasanku."

Caranya: 
Setiap kali bertemu atau bersua dengan kekasih/isteri/suami, bacalah kedua ayat ini. Untuk mendapatkan kesan yang baik, hendaklah diamalkan selalu membaca dihadapannya. Tidak perlu membaca dengan kuat, memadailah dengan hanya membaca di dalam hati. Selain itu agar dikasihi masyarakat, bacalah kedua-dua ayat ini setiap kali lepas solat sebanyak 3 kali.

9. Sekiranya anda ingin mencuba Set Kecantikan Shaklee, sila hubungi saya:







Nuraini Bte Mohd Ridzuan
♥ sms/whatsApp: 016-6684862
♥ Emel : aien_rose83@yahoo.com atau kedaivitaminsemulajadi@gmail.com
♥ Fb: www.facebook.com/naturalhealthy sila klik LIKE utk info terkini

2 comments:

  1. Lubang dah longgar? Terowong lama tak korek tapi masih luas lagi? Kulit kedut2 dan tak gebu? 😱😱😱

    JANGAN RISAU!
    PINK LADY boleh kasi settle! 👌

    Nak tau ape itu Pink Lady?

    Pink lady ni complete kebaikan die dalam satu botol.

    PINK LADY Body Perfection:
    Fungsi PinkLady :
    ️ Membesar, menganjal & menggebukan payudara.
    ️ Perapat miss 'v'.
    ️ Mengurangkan nafsu makan.
    ️ Menghilangkan 'mood swing'.
    ️ Meningkatkan libido wanita.
    ️ Meningkatkan tahap collagen.
    ️ Meremajakan kulit.
    ️ Melancarkan peredaran darah.
    ️ Mengurangkan kadar keguguran rambut.
    ️ Mengurangkan 'period pain'.
    ️ Mencegah 'osteoperosis'.
    ️ Menghalang 'menopause'.
    ️ Menstabilkan emosi.

    Anda mempunyai masalah berat berlebihan?
    Masalah keputihan?
    Masalah rambut yg semakin menipis?
    Period tk teratur?
    Susu badan yang mcm chipsmore kejap ade kejap tkde?
    Nafsu utk bersama suami sangat kurang?
    Kulit berjerawat?

    PINKLADY - Perfection Body

    Bahan-bahan utama:
    Fenugreek, Mexican Wild Yam, Oat Grass, Pacific Kelp, Adas, Peuraria Mirifica dan Aleppo Oak.

    Mengandungi pelbagai fitoestrogen:
    Miroestrol, deoxymiroestrol, Genistein, Diadzein, Genistin, coumestrol, Diadzin, Kwakhurin, Mirificine, stigmasterol, campesterol, Mirificoumestan, Spinasterol.

    60 kapsul makanan tambahan.
    * Formula Advance

    MANFAAT PINK LADY:
    - Fountain makanan tambahan belia.
    - Peningkatan Payudara dan ketegasan.
    - Payudara yang lebih besar dan punggung bulat.
    - Mengetatkan faraj dan peremajaan.
    - Kesihatan faraj dan libido.
    - Mengekalkan kolagen dan tahap elastin.
    - Lebih kulit muda yang berpandangan dan kulit yang lebih kukuh.
    - Kurang rapuh, rambut beruban dan mengurangkan keguguran rambut.
    - Berkesan untuk penurunan berat badan.
    - High-end anti-penuaan dan membantu melindungi berkemungkinan tidak kedutan.
    - Meningkatkan aliran darah.
    - Mencegah risiko osteoporosis.
    - Menentang gejala menopause.

    💟 Penggunaan yang disyorkan: Sebagai diet tambahan mengambil dua kapsul sehari, atau seperti yang diarahkan oleh ahli perubatan profesional.

    Awas ⚠⚠⚠ Jika mengandung atau menyusu, dapatkan nasihat doktor sebelum mengambil.

    Kualiti: Perfect
    Keselamatan: Terbukti
    Jaminan: 90 hari
    Hasil pertama: Dari 2 minggu

    Sila ambil perhatian kepade bahan2 yang kami guna dalam PinkLady Body Perfection

    Bahan2 yang kami guna kan sama sekali tidak merbahaya.

    http://www.pharmacy.gov.my/v2/ms/apps/adulterated

    Anda bole check di link yang disedia kan. Bahawa bahan yang kami guna adalah sama sekali tidak merbahaya seperti mana yang disaran kan oleh kkm

    Bahan2 yang kami guna kan berhasil utk menghasil kan bentuk badan yang ideal, melancar kan peredaran darah untuk mengimbangi hormon sekali gus mencantik kan kulit dan juga memelihara kesihatan rambut

    Yang lebih UTAMA adalah masalah dalaman wanita! Keputihan adalah masalah yang paling bahaya jika tidak diatasi dengan segera

    Pink lady Body Perfection mampu mengatasi masalah anda dalam masa 7hari pengambilan !

    Nak tau lebih lanjut?
    Whatsapp 0176026687 💃
    FOLLOW IG : pinkladyletops

    ReplyDelete
  2. Lubang dah longgar? Terowong lama tak korek tapi masih luas lagi? Kulit kedut2 dan tak gebu? 😱😱😱

    JANGAN RISAU!
    PINK LADY boleh kasi settle! 👌

    Nak tau ape itu Pink Lady?

    Pink lady ni complete kebaikan die dalam satu botol.

    PINK LADY Body Perfection:
    Fungsi PinkLady :
    ️ Membesar, menganjal & menggebukan payudara.
    ️ Perapat miss 'v'.
    ️ Mengurangkan nafsu makan.
    ️ Menghilangkan 'mood swing'.
    ️ Meningkatkan libido wanita.
    ️ Meningkatkan tahap collagen.
    ️ Meremajakan kulit.
    ️ Melancarkan peredaran darah.
    ️ Mengurangkan kadar keguguran rambut.
    ️ Mengurangkan 'period pain'.
    ️ Mencegah 'osteoperosis'.
    ️ Menghalang 'menopause'.
    ️ Menstabilkan emosi.

    Anda mempunyai masalah berat berlebihan?
    Masalah keputihan?
    Masalah rambut yg semakin menipis?
    Period tk teratur?
    Susu badan yang mcm chipsmore kejap ade kejap tkde?
    Nafsu utk bersama suami sangat kurang?
    Kulit berjerawat?

    PINKLADY - Perfection Body

    Bahan-bahan utama:
    Fenugreek, Mexican Wild Yam, Oat Grass, Pacific Kelp, Adas, Peuraria Mirifica dan Aleppo Oak.

    Mengandungi pelbagai fitoestrogen:
    Miroestrol, deoxymiroestrol, Genistein, Diadzein, Genistin, coumestrol, Diadzin, Kwakhurin, Mirificine, stigmasterol, campesterol, Mirificoumestan, Spinasterol.

    60 kapsul makanan tambahan.
    * Formula Advance

    MANFAAT PINK LADY:
    - Fountain makanan tambahan belia.
    - Peningkatan Payudara dan ketegasan.
    - Payudara yang lebih besar dan punggung bulat.
    - Mengetatkan faraj dan peremajaan.
    - Kesihatan faraj dan libido.
    - Mengekalkan kolagen dan tahap elastin.
    - Lebih kulit muda yang berpandangan dan kulit yang lebih kukuh.
    - Kurang rapuh, rambut beruban dan mengurangkan keguguran rambut.
    - Berkesan untuk penurunan berat badan.
    - High-end anti-penuaan dan membantu melindungi berkemungkinan tidak kedutan.
    - Meningkatkan aliran darah.
    - Mencegah risiko osteoporosis.
    - Menentang gejala menopause.

    💟 Penggunaan yang disyorkan: Sebagai diet tambahan mengambil dua kapsul sehari, atau seperti yang diarahkan oleh ahli perubatan profesional.

    Awas ⚠⚠⚠ Jika mengandung atau menyusu, dapatkan nasihat doktor sebelum mengambil.

    Kualiti: Perfect
    Keselamatan: Terbukti
    Jaminan: 90 hari
    Hasil pertama: Dari 2 minggu

    Sila ambil perhatian kepade bahan2 yang kami guna dalam PinkLady Body Perfection

    Bahan2 yang kami guna kan sama sekali tidak merbahaya.

    http://www.pharmacy.gov.my/v2/ms/apps/adulterated

    Anda bole check di link yang disedia kan. Bahawa bahan yang kami guna adalah sama sekali tidak merbahaya seperti mana yang disaran kan oleh kkm

    Bahan2 yang kami guna kan berhasil utk menghasil kan bentuk badan yang ideal, melancar kan peredaran darah untuk mengimbangi hormon sekali gus mencantik kan kulit dan juga memelihara kesihatan rambut

    Yang lebih UTAMA adalah masalah dalaman wanita! Keputihan adalah masalah yang paling bahaya jika tidak diatasi dengan segera

    Pink lady Body Perfection mampu mengatasi masalah anda dalam masa 7hari pengambilan !

    Nak tau lebih lanjut?
    Whatsapp 0176026687 💃
    FOLLOW IG : pinkladyletops

    ReplyDelete

 
Copyright © Sweet Mom Blog | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in